KATEGORİLER

KVKK ve Gizlilik Politikası

KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI AYDINLATMA METNİ

Umut Ticaret (“Veri sorumlusu”, “Umut Ticaret”) olarak;

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“Kanun”, “KVKK”) ve ilgili mevzuat uyarınca kişisel verilerinizi işliyor, aynı zamanda kanunlarda öngörülen teknik ve idari tedbirleri alarak bu verilerinizin korunması için elimizden gelen tüm çabayı gösteriyoruz. Bu metin ile kişisel verilerinizin işlenme süreçleri hakkında sizleri detaylıca bilgilendirmek istiyoruz.

Bu kapsamda, Umut Ticaret, gerekli olan tüm teknik ve idari tedbirleri almak suretiyle kişisel verilerinizi; Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, ülkemizin taraf olduğu uluslararası sözleşmeler ve KVKK başta olmak üzere, kişisel verilerin korunması ile ilgili tüm mevzuatın öngördüğü sınırlar çerçevesinde, KVKK’nın 4. maddesinde yer alan;

Hukuka ve dürüstlük kurallarına uygun olma,

Doğru ve gerektiğinde güncel olma,

Belirli, açık ve meşru amaçlar için işlenme,

İşleme amaçlarıyla bağlantılı, sınırlı ve ölçülü olma,

İlgili mevzuatta öngörülen veya işlendikleri amaç için gerekli olan süre kadar muhafaza edilme ilkelerine uygun olarak işleyecektir.

KİŞİSEL VERİLERİNİZİN İŞLENME AMAÇLARI

Umut Ticaret kullanıcıların izniyle Kişisel Bilgileri aşağıdaki amaçlar için kullanacaktır, hiçbir durumda öngörülen amacın dışında kullanmayacaktır.

Siparişlerinizi almak

Ürün ve hizmetlerimizi sunmak

Ödemelerinizi gerçekleştirmek

Siparişleriniz, ürünler ve hizmetler hakkında pazarlama amacıyla sizinle irtibata geçmek

Bilgilerinizi güncellemek

Üyeliğinizi yönetmek ve sürdürmek, İlginizi çekebilecek ürün ve hizmetleri önermek

  1. şahısların teknik, lojistik ve benzeri diğer işlevlerini bizim adımıza yerine getirmelerini sağlamak

Yayınlar göndermek

Elektronik posta ile bülten göndermek ya da bildirimler de bulunmak

Sorularınızı cevaplamak ve etkin bir müşteri hizmeti sunmak

Yeni içerikler hakkında bilgi vermek.

  1. https://www.umutticaret.com internet sitesi üyeliğiniz kapsamında “Üye Ol” sekmesi aracılığıyla işlenecek olan;

Kimlik verisi kategorisinde değerlendirilen; ad ve soyadınız, Umut Ticaret internet sitesi üyelik sisteminde ayırt edilebilirliğinizin sağlanabilmesi, tarafınıza ticari elektronik ileti gönderilmesine onay vermeniz halinde onayınızın hukuka uygun olarak alınabilmesi,

Sipariş edilen ürünlere fatura kesilmesi için gerekli bilgilerin sipariş veren kullanıcı tarafından eklenmesi.

İletişim verisi kategorisinde değerlendirilen;  e-posta adresiniz, Umut Ticaret internet sitesi üyelik sisteminde aynı e-posta adresi ile birden fazla kayıt yapılabilmesinin önüne geçilebilmesi,  internet sitesi üyelik sistemi ile ilgili konularda sizinle iletişim kurulmasının gerekmesi halinde size ulaşılabilmesi, gerçekleştirilen üyeliğe yönelik doğrulamanın yapılabilmesi, sunulan hizmet ve ürünlerle ilgili sizi bilgilendirmenin sağlanabilmesi, tarafınıza ticari elektronik ileti gönderilmesine onay vermeniz halinde elektronik posta kanalıyla reklam ve tanıtıcı içeriklerinin gönderilebilmesi,

İşlem güvenliği verisi kategorisinde değerlendirilen; parolanız, üyeliğinizin tamamlanabilmesi, üyeliğinizin güvenliğinin sağlanabilmesi,

  1. https://www.umutticaret.com internet sitesi üzerinden üyelik sürecinizi tamamlamanız ardından “Hesabım” sekmesi aracılığıyla işlenecek olan;

Kimlik verisi kategorisinde değerlendirilen; ad ve soyadınız, Umut Ticaret internet sitesi üyelik sisteminde ayırt edilebilirliğinizin sağlanabilmesi ile üyeliğiniz, talepleriniz ve şikâyetleriniz ile ilgili konularda sizinle iletişime geçilmesinin gerekmesi halinde size hitap edilebilmesi,

İletişim verisi kategorisinde değerlendirilen; telefonunuz, sunulan hizmet ve ürünlerle ilgili size bilgilendirmenin sağlanabilmesi, üyeliğiniz, talepleriniz ve şikayetleriniz ile ilgili konularda sizinle iletişime geçilmesinin gerekmesi halinde sizinle iletişime geçilmesi,

  1. https://www.umutticaret.com internet sitesi üzerinden üyelik sürecinizi tamamlayıp üye olmanızın ardından sitede sunulan ürün ve yazılara ilişkin ‘Yorum Yaz ve Ürün İnceleme Yorumları’ sekmesi aracılığıyla işlenecek olan;

Müşteri işlem verisi kategorisinde değerlendirilen; yorumlarınız, sunduğumuz ürünlere ilişkin ilgi ve beğenilerinizin değerlendirilebilmesi, şikâyet, talep ve önerilerinizin kaydedilmesi, şikâyetlerinizin giderilmesi, talep ve önerilerinizin ilgili birimlere aktarılması, sizinle iletişime geçerek ilgili geri dönüşlerin sağlanması amaçları ile işlenecektir.

KİŞİSEL VERİLERİNİZİN TOPLANMASININ YÖNTEMİ VE HUKUKİ SEBEBİ

Kişisel verileriniz; tamamen otomatik olan / olmayan yollarla,

Umut Ticaret internet sitesi üyelik sistemine kaydolurken paylaştığınız bilgiler,

Umut Ticaret internet sitesi üyelik hesabınızın ‘Hesap Bilgilerim’ ve ‘Adres Bilgilerim‘ sayfalarına eklediğiniz bilgiler,

Umut Ticaret internet sitesi üzerinden sunulan ürünler ve yazılarda ‘Yorum Yap veya Ürün İnceleme Yorumları’ sekmesinde belirttiğiniz yorumlar,

Umut Ticaret internet sitesi üzerinde aktif olarak kullanılan çerezler aracılığı ile toplanmaktadır. Yukarıda işlenme amaçları ve elde edilme yöntemleri tarafınıza sunulan kişisel verileriniz, KVKK’nin 5. maddesinde belirtilen;

Üyelik Sözleşmesinin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması sebebiyle kişisel verilerinizin işlenmesinin gerekli olması,

Umut Ticaret’in hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için kişisel veri işlemesinin zorunlu olması,

Temel hak ve özgürlüklerinize zarar vermemek kaydıyla, Umut Ticaret’in meşru menfaatleri için kişisel verilerinizi işlemenin zorunlu olması hukuki sebeplerine dayanılarak işlenebilecektir.

KİŞİSEL VERİLERİNİZİN AKTARILMASI

Kişisel verileriniz;

Avukatlar, denetçiler, vergi danışmanları ile danışmanlık ve hizmet aldığımız diğer üçüncü kişilere; iş süreçlerimizi hukuka ve meşru menfaatlerimize uygun olarak yürütebilmemiz, olası bir yargı sürecinde savunma hakkımızı kullanabilmemiz,

Tarafınızca yetki verilmiş olan vekil ve temsilcilerinize; hukuki yükümlülüklerimizi yerine getirebilmemiz,

Düzenleyici ve denetleyici kurumlar ile mahkeme ve icra müdürlükleri gibi sair resmî kurumlar ve kişisel verilerinizi talep etmeye yetkili olan diğer kamu kurum veya kuruluşlarına; hukuki yükümlülüklerimizi yerine getirebilmemiz,

Hizmet aldığımız iş ortaklarımız, hizmetlerimizin geliştirilebilmesi, altyapı ve güvenlik süreçlerinin geliştirilebilmesi amaçları ile KVKK’nın 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları çerçevesinde yurt içine ve yurt dışına aktarılabilecektir.

Yine, kişisel verileriniz, Üye olmanız halinde bu üyelik kapsamında yukarıda belirtilen işlenme amaçları dahilinde Üyeliğinizin etkin bir şekilde işlemesi için Umut Ticaret’in program ortakları, hizmet sağlayıcıları, tedarikçileri ile Umut Ticaret şirket ve iştirakleri ve bunların belirleyeceği üçüncü kişiler/kuruluşlar da dahil olmak üzere yurt içi ve yurt dışındaki üçüncü kişilere aktarılabilir. Üyeliğiniz kapsamında toplanan kişisel veriler, Üyeliğin Üyenin kendisi veya Umut Ticaret tarafından sonlandırılmasının ardından, ilgili mevzuat tarafından öngörülen süreler saklı kalmak kaydıyla Üyenin talebi veya Umut Ticaret tarafından resmen silinir, yok edilir veya anonimleştirilir.

KİŞİSEL VERİLERİNİZİN KORUNMASINA YÖNELİK HAKLARINIZ

Kişisel verilerinizle ilgili olarak;

  1. Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,
  2. Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  3. Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  4. Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  5. Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme,
  6. KVKK 7. maddede öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme,
  7. İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,

Belirtilen haklarınız kapsamında taleplerinizi, yazılı olarak veya kayıtlı elektronik posta (KEP) adresi, güvenli elektronik imza, mobil imza ya da daha önce bize bildirdiğiniz ve sistemimizde kayıtlı bulunan elektronik posta adresiniz var ise elektronik posta adresinizi kullanmak suretiyle bize ulaşarak iletebilirsiniz.

Başvurunuz KVKK‘da öngörülen ilgili hükümler doğrultusunda cevaplandırılacak olup başvuru sahibinin, ilgili kişi olduğunun teyit edilmesi amacıyla Umut Ticaret sizden bazı doğrulayıcı bilgiler talep edebilecektir; bu bilgiler yalnızca ilgili kişinin kimliğinin tespit edilmesi ve başvuru sonuçlarının doğru kişiyle paylaşılması adına talep edilecektir.

Çerezler (“Cookie”ler)

Çerezleri web sitemizden daha iyi faydalanmanızı sağlamak için kullanıyoruz. Çerezler tarayıcınız tarafından bilgisayarınızda ve mobil cihazınızda geçici olarak saklanan küçük veri birimleri olup, web sitemizi daha iyi deneyimlemenizi sağlar. Çerezler hakkınızda kişisel bilgi içermez ve bireysel kullanıcıların kimliklerinin tespit edilmesi için kullanılamaz. Çerezler genellikle benzersiz bir tanımlayıcıya sahip olup, bu tanımlayıcı, cihazınızda saklanan anonim bir sayıdır (rastgele oluşturulur). Bazıları web sitesi oturumunuz bittiğinde sonlanırken bazıları da bilgisayarınızda daha uzun süre kalır.

Çerez Türleri

Birinci Taraf Çerezleri

Birinci taraf çerezleri gezmekte olduğunuz web sitesi tarafından tanımlanır ve sadece bu site tarafından okunabilirler.

Üçüncü Taraf Çerezleri

Üçüncü taraf çerezleri farklı hizmetler için kullandığımız diğer organizasyonlar tarafından tanımlanır. Örneğin, faydalanmakta olduğumuz harici veri analizi hizmetleri ve bu hizmeti sunan tedarikçiler, neyin popüler olup neyin olmadığını raporlamak üzere bizim adımıza çerezleri tanımlarlar. Gezmekte olduğunuz web sitesi ayrıca YouTube’dan gömülmüş içerikler gibi içeriklere de sahip olabilir ve bu siteler kendi çerezlerini tanımlayabilirler.

Neden Çerezlere İzin Vermeliyim?

Çerezlerin içerdiği bilgiler tarafınıza sunulan hizmetleri geliştirmek için kullanılır, örneğin: bir servisin cihazınızı tanımasını etkinleştirmeniz durumunda bir oturum sırasında aynı bilgileri defalarca vermek zorunda kalmazsınız örneğin,

  • bir web formunun ya da web anketinin doldurulması
  • Favorilerim (İçeriğim) fonksiyonunun desteklenmesi
  • Video oynatıcının düzgün şekilde fonksiyon göstermesine izin verilmesi
  • Servislerin ne kadar kişinin kullandığının ölçülmesi, bu servislerin etkinleştirilerek kullanımlarının kolay hale getirilmesi ve hızlı şekilde sunulmaya devam edilmesi için yeterli kapasite olmasının sağlanması, anonim verilerin analiz edilerek insanların çevrim içi hizmetlerimizin farklı açılarıyla nasıl etkileşimde olduklarını anlamamızı sağlaması ve bu hizmetleri nasıl daha iyi hale getirebileceğimizi anlamamıza yardımcı olması

Kabul Etmemem Durumunda Ne Olur?

Çerezleri kabul etmemeye karar vermeniz durumunda, bu web sitesinin belirli özellikleri görüntülenemeyebilir ya da doğru çalışmayabilir. Bu da web sitemizde yapacaklarınızı sınırlar, tasarım ve kullanıcı deneyimi üzerinde etkiye sahip olabilir. Etkilenmesi muhtemel özellikler arasında şunlar bulunur: web sitesinin kişiselleştirilmiş şekilde deneyimlenememesi

Genel Olarak Çerez Bilgileri

Tanımlama bilgileri çeşitli şekillerde sınıflandırılabilir. Umut Ticaret aşağıdaki çerezleri kullanmaktadır

Kesinlikle Gerekli: Bu tanımlama bilgileri, kullanıcının sitenin güvenli sayfalar gibi özel kısımlarını gezebilmesini ve kullanabilmesini sağlar. Bunlar olmadan web sitesinin önemli kısımları kullanılamaz.

Performans: Bu tanımlama bilgileri web sitesinin, dil ayarı gibi kullanıcı tercihlerini kaydetmesini sağlayarak kullanıcıya iyileştirilmiş, daha kişisel bir deneyim sunar.

İşlev: Bu tanımlama bilgileri, kullanıcı davranışıyla ilgili veri toplar. Toplanan tüm veriler anonim toplanır ve işlev tanımlama bilgileri, diğer sitelerde kullanıcı faaliyetlerini izleyemez.

Hedef Belirleme ve Reklam: Bu tanımlama bilgileri, kullanıcıya ve ilgi alanlarına uygun anlamlı reklamlar görüntülemek için kullanılır. Bu tanımlama bilgileri, kullanıcının belirli web sayfalarını ziyaret ederken etkileşim kurduğu bir reklam kampanyasının etkinliğini ölçmek için de kullanılabilir ve potansiyel reklam verenlerle iletişime imkan tanır.

Diğer

Yukarıda listelenen çerezler haricinde diğer birinci taraf ya da üçüncü taraf çerezler de iFrames, JavaScript ( jQuery, Select2, Slick, prettyPhoto ) vs. gibi teknolojilerin kullanılmasıyla web sitesinde gömülü bulunan içerikte (harici) kullanılabilir. Çerezleri kabul ederek bu tarz içeriklerin de çerez kullanabileceğini kabul etmiş olursunuz.

Umut Ticaret üçüncü taraf çerezler üzerinde herhangi bir kontrole sahip olmadığı gibi bunlara ilişkin herhangi bir yükümlülük de kabul etmez. Daha ayrıntılı bilgi almak için üçüncü taraf web sitesine başvurun.

“https://www.umutticaret.com” tarafından Opt-out çerez (cookie) ayarlanmıştır. Bu seçim çerezi silene kadar geçerlidir. “Umut Ticaret” web sitesi için her tarayıcı ve bilgisayar için ayrı çerez ayarlanmıştır. Bu nedenle, evde ve iş yerinde veya farklı tarayıcılarla web sitemizi ziyaret ederseniz, her bir aygıt veya tarayıcı için ayrıca veri depolamasını reddetmeniz gerekir.

Üçüncü Taraflara Ait Siteler Dijital Platformlar ve Uygulamalar

Sitemizden (mobil versiyonları dahil) ulaşılan diğer sitelerde kendilerine ait gizlilik ve güvenlik politikaları, kullanım, iletişim ve kişisel veri işlenme şartları geçerlidir; reklam, banner, içerik görmek veya başka herhangi bir amaç ile ulaşılan web sitelerinden bilgi kullanımları, keza sitelerin (ve sair dijital platformların) etik ilkeleri, gizlilik ve güvenlik prensipleri, kişisel veri saklama ve imha politikaları, servis kalitesi, kullanım şartları, çerezleri, web işaretçileri ve benzerleri, bildirimleri, önerileri ve diğer uygulamaları sebebi ile oluşabilecek ihtilaf, maddi manevi zarar ve kayıplardan “Umut Ticaret” sorumlu değildir.

Kullanılan 3. Taraf Servisleri

  • Servis sağlayıcılar
  • Çalışanlar ve taşeronlar
  • Veri toplayıcıları ve işlemcileri

Google Analytics, Google Webmaster, Google Tag Manager, Google Ads, Google Optimize, reCAPTCHA, Yandex.Metrica, Yandex.Webmaster, Bing Webmaster Tools

Site İçeriği Üzerinde Haklar

Sitemizdeki her türlü bilgi ve içerik ile bunların düzenlenmesi, revizyonu ve kısmen/tamamen kullanımı konusunda; diğer üçüncü şahıslara ait olanlar hariç, tüm fikri-sınai haklar ve mülkiyet hakları şirketimiz “Umut Ticaret” şirketine aittir.

Sosyal Medya Eklentilerinin Kullanımı

Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn, Youtube ve WhatsApp eklentileri (“eklentiler”) web sayfalarımıza gömülebilir. İlgili servisler Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn, Youtube ve WhatsApp (“servis sağlayıcılar”) şirketleri tarafından sağlanır.

Web sitelerimizi ziyaret ettiğinizde verilerinizin korunma seviyesini artırmak için bu eklentiler “Çift tıklanan butonlar” olarak uygulamaya konmuştur. Bu tarz bir entegrasyon eklentiler içeren web sitelerine, web sitemiz içerisinden eriştiğinizde, otomatik olarak servis sağlayıcıların sunucularıyla bağlantı kurmamanızı sağlar. Sadece bu eklentileri etkinleştirmeniz durumunda veri aktarımına izin vermiş olursunuz ve tarayıcı servis sağlayıcıların sunucularına doğrudan bir bağlantı oluşturur. Çeşitli eklentilerin içeriği ardından ilgili servis sağlayıcı tarafından doğrudan tarayıcınıza aktarılır ve ardından ekranınızda görüntülenir.

Eklenti servis sağlayıcıya hangi web sitesi sayfalarımızı ziyaret ettiğiniz söyler. Web sitemizi gezerken Sosyal Medya kullanıcı hesabınıza bağlı olmanız durumunda, servis sağlayıcı kullanıcı hesabınızla eriştiğiniz bilgiler gibi ilgi duyduğunuz alanlar hakkında veri toplayabilir. Herhangi eklenti fonksiyonunu kullanırken (örneğin “Like” [Beğeni] butonuna tıklandığında, yorum yazıldığında) bu bilgi de tarayıcı tarafından doğrudan saklanmak üzere servis sağlayıcıya aktarılır.

Sosyal Medya servisleri tarafından veri toplanması ve kullanımı hakkında daha ayrıntılı bilgilere ve bu şartlar altında gizliliğinizi korumak için faydalanabileceğiniz haklar ve olasılıklara servis sağlayıcının veri koruma/gizlilik tavsiyeleri sayfalarından ulaşabilirsiniz.

Sosyal Medya servisleri, sitelerinde sahip olduğunuz kullanıcı hesabınızla web sitemize ziyaretinize ilişkin bağlantı kurmasını engellemek için, web sayfalarımıza erişmeden önce ilgili kullanıcı hesaplarında oturumunuzu kapatmanız gerekir.

Veri Koruma Görevlisine Ait Bilgiler

Ünvanı: Umut Ticaret

Adresi: Seyrantepe Mah. Maaşkuyu Cad. No: 319/E Şehitkamil – GAZİANTEP

E-posta: iletisim@umutticaret.com

Telefon: 0850 803 55 08 – 0542 278 48 71